bila jiwa tergendala

Bismillah.

Sekian lama blog ini tergendala.

Hendak kata sibuk sangat, entahlah.. perasan lebih saja.

Memanglah coursework, submission hampir tiap-tiap minggu, tapi rasanya semua budak universiti memang sama kan?

Kalau saya sibuk, orang lain pun mesti sibuk juga.
Kalau saya penat, orang lain pun mesti penat juga!

Ada orang yang lebih macam-macam lagi tugasan dan amanah, mereka pun tak mengaku sibuk. Semua orang pun masanya 24 jam, jadi?

Ikhlas dari hatinya, kerana saya rasa berat hendak menulis. Berat.

Ah, bila jiwa kosong, nak beramal, sungguh, berat sekali! Henti melagho ya, Nova Adila?

Kadangkala paksaan itu cara yang bijak untuk melatih diri.

Paksa diri, cuba, dan teruskan mencuba.

Sesungguhnya bersama kesulitan ada kesenangan.
Maka apabila engkau telah selesai (melakukan sesuatu urusan) tetaplah bekerja keras (untuk urusan yang lain).
Maka hanya kepada Tuhanmulah engkau berharap.[94:6-8]

“Kalau tak nak hidup mencabar, takyah hidup la. Nama saja hidup!” yup..setuju bang.

Salam rindu dari penulis blog yang terasa selalu saja tak betul..

p/s: saya kempunan tak dapat pegi EWB. nanti siapa yang pegi, share ye?

Advertisements

2 responses to “bila jiwa tergendala

  1. aishah 31 January, 2010 at 5:21 am

    kak nova, minta tolong. aishah nak tahu siapa2 senior yang ada dekat exeter boleh? kalau boleh nak emel nye sekali. tq

  2. kak nova 6 February, 2010 at 12:04 am

    wsalam wbt.

    sori late aishah.

    yang akak kenal kak diyana satar je. ingat tak, akak tu org kelantan. chaletmate kak fatimah.

    dyanasoul_89@yahoo.com

    cuba contact dia eh?
    ada apa2 lagi, feel free to contact me :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: