selamat tinggal..

Ukhuwwah memang manis.

Lebih manis daripada choki-choki yang dijual oleh kak dayang & kak ajah,

lebih manis daripada sagu dan air sirap di khemah jamuan tadi.

Sebak..

Saya ingatkan saya tidaklah sebegitu sedih.

Saya ingatkan saya tidaklah akan menangis.

Rupanya saya perasan.~

Sedih juga apabila senior akan meninggalkan kolej ini…

lagi-lagi yang agak rapat.

lagi-lagi yang selalu kuatkan semangat.

lagi-lagi yang selalu beri nasihat..

terima kasih semua!

semasa induction week dulu semua seniors asyik bercakap tentang friendship. dulu, iyekan aje. tapi ingatkan macam zaman sekolah juga.

tapi hakikatnya lain..

perkenalan dengan seniors banyak di surau.. di musolla yang penuh barakah..

mereka tak macam seniors pun. mereka macam kawan sebaya je. tak sedar pun mereka lebih tua. mungkin kerana dah terbiasa duduk asrama, memang ada gap antara juniors dan seniors.

tapi di kyuem lain.. saya baru faham ukhuwwah fillah.. mereka tak berkira, walau kita siapa.. kalau super seniors pula, tak rapat pun, tanpa sebarang sebab, cuma mardhatillah, tetap menjalin ukhuwwah.. bila balik malaysia, menjenguk kami.. kalau di uk, tak kisah pun nak telefon selalu..

terima kasih semua..

terima kasih semua..

atas memori indah ini. memang manis!

orang kata, patah tumbuh hilang berganti

tapi, samakah yang baru dengan yang lama..?

saya tak mahu sedih. ini salah kakak-kakak kerana menangis di depan saya!

pertemuan kita di musolla as-saad,

memori kita kugenggam erat,

kuatkan hati kuatkan tekad,

di jalan Allah kita berjihad !!

Advertisements

6 responses to “selamat tinggal..

  1. haziqah 22 June, 2008 at 4:16 pm

    sy x pnah duk asram amasa zaman skola
    tp bile duk U bru dpt mrasa duk asrama n g musolla
    bile tyme masa cuti je da rsa rndu nk jemaah kat musolla..ye ukhwah sgt kuat ..
    skang ni cuti ni lg la rndu ngn musolla khansa’ ku ;)

  2. akma 24 June, 2008 at 3:59 pm

    nova, jge sang purple!!jage my neddy!!jage my bajusss..hak3!!doakan smoga sy sempat balik kolej lagi..sgt2 nk g lagi..musolla itu seolah melambai2 untuk diri ini kembali semula ke kolej..nway sis, tq sgt2 atas segalanya..will be missin u ols there..take care ya!!keep in touch..if ader pape nk share just let me noe..huhu~

    nak ketuk tingkap nova lagi!!huhu~

  3. alamwalker 25 June, 2008 at 5:42 pm

    huih.gud2.blog yg membina.bile fly nni??btw aku dh letak link ko kat blog aku.

  4. atyka 26 June, 2008 at 4:25 pm

    hamboi hamboi hamboi cik nova…..
    salahkan senior2 yg mnangis dpan dier lak ea..??
    padahal dier yg meraung dulu..hehe =p
    waaa…rindu surau, rindu kolej~~~

  5. novaadila 27 June, 2008 at 6:00 pm

    salam..tade internet di rumah. sorry for the late reply.

    to haziqah:
    btul2.. da besar ni baru faham konsep ukhuwwah fillah. tu la..dulu xmaturd lg kot..

    to kak akma:
    kak, si purple tu apa nama die ek? sy bg die nama ‘kak akma’ la. sbg tanda ingatan kpd akak.. hak3..

    to alamwalker:
    fly? lambat lg.. sept 09 insyaAllah..

    to atyka:
    hehe.mmg btul pun. sy punya la cover macho mengontrol nangis. org2 spt kak tiqah la yg buat ternangis.isk2

  6. kak akma 3 July, 2008 at 4:01 pm

    ceyt ceyt dan ceyt!!ape plak panggil patung tu ‘kak akma’??kah3..kmu ingat sy ni patung??keh3~
    panggil ja kakem ke??heheh~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: